Έκθεση που διέρρευσε αποκαλύπτει πως η Moderna γνωρίζει πως το εμβόλιo της κατά του Covid-19 προκάλεσε πάνω από 300,000 βλάβες τις οποίες απέκρυψε από τις υγειονομικές αρχές

Αναδημοσίευση από

Αναφορά που διέρρευσε από την εταιρεία συλλογής στοιχείων της Moderna αποκαλύπτει πως το εμβόλιο της Moderna για τον COVID-19 έχει προκαλέσει περισσότερες από 300,000 εμβολιαστικές παρενέργειες μέσα σε διάστημα τριών μηνών, εν αντίθεση με τον αριθμό των παρενεργειών που ανέφερε επίσημα η Moderna στο VAERS [1] μέσα στο διάστημα αυτό.

Η Moderna είναι νεοεισαχθείσα εταιρεία στη βιομηχανία των εμβολίων και αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας εισαγωγής της νέας τεχνολογίας mRNA για αναπαραγωγή της πρωτεϊνης ακίδας, στον τομέα των εμβολίων.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ελέγχουν το VAERS και γνωρίζουν καλά για τις πολυάριθμες βλάβες και θανάτους που προκαλούν αυτά τα εμβόλια. Το VAERS υποχρεούται να δημοσιοποιήσει αυτές τις βλάβες σε εβδομαδιαία βάση, αν και το ιατρικό κατεστημένο συνεχίζει να αδιαφορεί και να στρέφει αλλού το βλέμμα.

Η βάση δεδομένων του VAERS δημοσιοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες περιστατικά παρενεργειών συσχετισμένα με εμβολιασμό μέσα στο 2021, αλλά το CDC και το FDA δεν έχουν κάνει τίποτα δραστικό ώστε να αντιμετωπίσουν την ευρεία κλίμακα ιατρικής αμέλειας και των ανθρωποκτονιών που συνεχίζονται από αυτή την πειραματική γονιδιακή θεραπεία. Το CDC και το FDA αρνούνται να αποσύρουν τα εμβόλια από την αγορά, απλά προειδοποιούν τις νεαρές ομάδες πληθυσμού πως τα εμβόλια «σπανίως» προκαλούν καρδιακά προβλήματα, αναφυλακτικό σοκ και θρομβώσεις.

Η Moderna είναι νομικά υποχρεωμένη να ενημερώσει για όλες τις αναφορές παρενεργειών από τα εμβόλια απευθείας το σύστημα VAERS, αλλά προφανώς δεν κάνει το καθήκον της και αποκρύβει ένα τεράστιο αριθμό στοιχείων των εμβολιαστικών παρενεργειών. Εάν αυτά τα στοιχεία κοινοποιούνταν έγκαιρα και με διαφάνεια θα τεκμηρίωναν περαιτέρω τις πολυάριθμες και σε ευρεία κλίμακα παρενέργειες που ήδη αναφέρθηκαν στο VAERS.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το VAERS, η Moderna έχει αναφέρει μόνο 110,500 περιστατικά παρενεργειών από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο για το εμβόλιο της, SpikeVax. Οι περισσότερες από αυτές τις παρενέργειες συνέβηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το VAERS αναφέρει ακόμη 78,000 περιστατικά εμβολιαστικών παρενεργειών λόγω του SpikeVax, από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο εκ των οποίων τα 71,400 περιστατικά συνέβηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τις 188,500 βλάβες που αναφέρθηκαν στο VAERS, η ίδια η Moderna ανέφερε μόνο ένα μικρό αριθμό από αυτά. Οι περισσότερες από τις αναφορές προήλθαν από ασθενείς, γιατρούς και άλλους λειτουργούς υγείας, οι οποίοι κατέγραψαν τα περιστατικά παρενεργειών μέσω ιατρικής αναφοράς που καταγράφηκε στο σύστημα VAERS.

Το πλέον ανήκουστο όμως είναι πως η υπηρεσία συλλογής στοιχείων που εργάζεται για τη Moderna απέστειλε ένα εσωτερικό υπόμνημα το οποίο κατέδειξε μέχρι και 300,000 περιστατικά παρενεργειών που παρουσιάστηκαν σε διάστημα τριών μηνών το 2021. Η εταιρεία συλλογής στοιχείων της Moderna ονομάζεται IQVIA. Αυτή η εταιρεία βοηθά τους κατασκευαστές φαρμάκων στην διαχείριση των κλινικών μελετών. Η IQVIA έχει προσωπικό 74,000 ατόμων και πέρυσι έκανε $11 δις σε ακαθάριστο εισόδημα.

Ο πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, απέστειλε ενημέρωση για το δεύτερο τρίμηνο με την επισήμανση «Εμπιστευτικό – για αποκλειστική εσωτερική χρήση». Η αναφορά συμπεριλαμβάνει περισσότερα από 300,000 περιπτώσεις εμβολιαστικών παρανεργειών, προερχόμενες κατευθείαν από τους ανθρώπους που υπέστησαν βλάβη.

Το υπόμνημα δηλώνει πως η εταιρεία IQVIA εφάρμοσε περισσότερες από 12 αυτοματοποιημένες διαδικασίες, ώστε να ωθήσει προς μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ποιότητα «για να εξασφαλίσει ρυθμιστική συμβατότητα για το πρόγραμμα φαρμακοεπαγρύπνησης της Moderna».

Στο υπόμνημα σημειώνεται επίσης πως «αυτό διευκόλυνε την ομάδα να διαχειριστεί αποτελεσματικά σχεδόν 300,000 περιστατικά αναφοράς παρενεργειών και 30,000 ιατρικών αιτήσεων πληροφόρησης σε διάστημα τριών μηνών, ώστε να προαχθεί η εισαγωγή του εμβολίου τους στην παγκόσμια αγορά». Αυτές οι βλάβες ίσως να συνάδουν με την μαρτυρία ενός πληροφοριοδότη (whistleblower) και την επακόλουθη νομική αγωγή με ισχυρισμό 45,000 θανάτων από το εμβόλιο του Covid-19, που φαίνεται να έχουν συγκαλυφθεί.

Πολλοί γιατροί δεν αναφέρουν καν τις παρενέργειες των εμβολίων λόγω του ότι τα ΜΜΕ συγκαλύπτουν τις παρενέργειες, ισχυριζόμενα πως «είναι προτιμότερες από τα συμπτώματα του Covid». Το FDA και το CDC δεν έχουν τρόπο να εξασφαλίσουν πως οι προσωπικοί γιατροί αναφέρουν τις εμβολιαστικές παρενέργειες σωστά και με συνέπεια. Ωστόσο, σύμφωνα με τους νόμους, οι εταιρείες παραγωγής των εμβολίων οφείλουν να προωθούν όλα τα σχετικά στοιχεία που λαμβάνουν.

Ο παραγωγός πρέπει να αναφέρει «οποιαδήποτε παρενέργεια που καταγράφεται στον Πίνακα Αναφοράς Κατόπιν Εμβολιασμού του VAERS η οποία παρουσιάζεται μέσα σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο μετά τον εμβολιασμό» ή μια παρενέργεια που καταγράφεται από τον παραγωγό ως αντένδειξη χορήγησης επιπλέον δόσεων του εμβολίου.

Κατόπιν αυτών των αποκαλύψεων η Moderna μπορεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές συνέπειες παραβίασης του νόμου στις ΗΠΑ.

1. – VAERS: Vaccines Adverse Event Reporting System. Σύστημα αναφοράς παρενεργειών των εμβολίων των ΗΠΑ