Ανοικτό γράμμα προς Ανεμβολίαστους

 

Από THE DAILY EXPOSE  4 Αυγουστου, 2021 •

Μετάφραση του πρωτότυπου άρθρου A letter to the Unvaccinated

Ο ερευνητής του Συνδέσμου Πολιτικών Ελευθεριών του Οντάριο (Ontario Civil Liberties Association), Δρ. Denis Rancourt και αρκετοί συνάδελφοι Καναδοί ακαδημαϊκοί, έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή για να υποστηρίξουν όσους αποφάσισαν να μην αποδεχτούν την ένεση Covid-19.

Η ομάδα τονίζει τον εθελούσιο χαρακτήρα αυτής της ιατρικής θεραπείας, καθώς και την ανάγκη για συγκατάθεση μετά από ενημέρωση και ατομική αξιολόγηση κινδύνου – οφέλους. Απορρίπτουν την πίεση που ασκούν οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας, οι ειδήσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι συμπολίτες τους.

Ο έλεγχος της σωματικής μας ακεραιότητας μπορεί κάλλιστα να είναι το απώτερο όριο του αγώνα για την προστασία των πολιτικών ελευθεριών.

Διαβάστε το γράμμα παρακάτω ή σε μορφή PDF εδώ.

Δεν είσαι μόνος!

Από τις 28 Ιουλίου 2021, το 29% των Καναδών δεν έχει λάβει το εμβόλιο COVID-19 και επιπλέον το 14% έχει λάβει μία δόση. Στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λιγότερο από το ήμισυ του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ακόμη και στο Ισραήλ, το «παγκόσμιο εργαστήριο» σύμφωνα με την Pfizer, το ένα τρίτο των ανθρώπων παραμένει εντελώς μη εμβολιασμένο.

Οι πολιτικοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν μια ενιαία  άποψη, εκδιώκοντας ως αποδιοπομπαίους τράγους τους μη εμβολιασμένους για τα προβλήματα που προέκυψαν μετά από δεκαοκτώ μήνες φόβου και κλειδώματος. Ήρθε η ώρα να θέσουμε ορθώς τα δεδομένα. Είναι απολύτως λογικό και θεμιτό να πούμε «όχι» σε ανεπαρκώς ελεγμένα εμβόλια για τα οποία δεν υπάρχει αξιόπιστη επιστήμη.

Έχετε το δικαίωμα να διεκδικήσετε την κυριαρχία του σώματός σας και να αρνηθείτε ιατρικές θεραπείες εάν το κρίνετε ορθό. Έχετε δίκαιο να λέτε «όχι» σε παραβίαση της αξιοπρέπειάς σας, της ακεραιότητάς σας και της σωματικής σας αυτονομίας. Είναι το σώμα σας και έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε. Έχετε δίκαιο που αγωνίζεστε για τα παιδιά σας ενάντια στον μαζικό εμβολιασμό τους στο σχολείο. Έχετε δίκαιο να αναρωτιέστε εάν είναι δυνατή η δωρεάν και η εν επιγνώσει συναίνεση υπό τις παρούσες συνθήκες.

Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις είναι άγνωστες. Οι διαγενετικές επιδράσεις είναι άγνωστες. Η απορρύθμιση της φυσικής ανοσίας που προκαλείται από το εμβόλιο είναι άγνωστη. Η πιθανή βλάβη είναι άγνωστη καθώς η αναφορά ανεπιθύμητων συμβάντων καθυστερεί, είναι ατελής και ασυνεπής μεταξύ δικαιοδοσιών.

Έχετε γίνει στόχος των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, των εκστρατειών κυβερνητικού κοινωνικού μηχανισμού, των άδικων κανόνων και πολιτικών, των συνεργαζόμενων εργοδοτών  και του όχλου των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Σας λένε ότι τώρα είστε το πρόβλημα και ότι ο κόσμος δεν μπορεί να επανέλθει στο φυσιολογικό αν δεν εμβολιαστείτε. Σας αποδιοργανώνουν άγρια με την προπαγάνδα ως αποδιοπομπαίους τράγους και οι άλλοι γύρω σας, σας πιέζουν. Να θυμάστε: Δεν υπάρχει τίποτα το κακό με εσάς.

Κατηγορείστε λανθασμένα ότι είστε εργοστάσιο για νέες παραλλαγές του SARS-CoV-2, ενώ στην πραγματικότητα, σύμφωνα με κορυφαίους επιστήμονες, το φυσικό σας ανοσοποιητικό σύστημα δημιουργεί ανοσία σε πολλά συστατικά του ιού. Αυτό θα προάγει την προστασία σας από ένα ευρύ φάσμα ιογενών παραλλαγών και θα καταργήσει περαιτέρω την εξάπλωση σε οποιονδήποτε άλλο.

Έχετε δικαίωμα να απαιτείτε ανεξάρτητες μελέτες αξιολογημένες από ομότιμους επιστήμονες, που δεν χρηματοδοτούνται από πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες. Όλες οι μελέτες για την βραχυπρόθεσμη ασφάλεια και τη βραχυπρόθεσμη αποτελεσματικότητα έχουν αξιολογηθεί, έχουν οργανωθεί, συντονιστεί και υποστηριχθεί από αυτές τις κερδοσκοπικές εταιρείες και κανένα από τα δεδομένα της μελέτης δεν έχει δημοσιοποιηθεί ή διατεθεί σε ερευνητές που δεν εργάζονται για αυτές τις εταιρείες.

Έχετε δίκιο να αμφισβητείτε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του δοκιμαστικού εμβολίου. Οι ισχυρζόμενες υψηλές τιμές της σχετικής αποτελεσματικότητας βασίζονται σε μικρούς αριθμούς «καθορισμένων λοιμώξεων». Οι μελέτες επίσης δεν ήταν τυφλές, όπου οι άνθρωποι που έκαναν τις ενέσεις κατά γενική ομολογία γνώριζαν ή μπορούσαν να συμπεράνουν αν έκαναν το πειραματικό εμβόλιο ή το εικονικό φάρμακο. Αυτή δεν είναι αποδεκτή επιστημονική μεθοδολογία για δοκιμές εμβολίων.

Έχετε δίκιο στις εκκλήσεις σας για ποικιλία επιστημονικών απόψεων. Όπως και στη φύση, χρειαζόμαστε μια πολυμορφία  πληροφοριών και τις ερμηνείες τους. Κι αυτό δεν το έχουμε τώρα. Η επιλογή να μην λάβετε το εμβόλιο επικεντρώνεται στην αιτιολογία, στη  διαφάνεια και στην ανάληψη ευθυνών που προκύπτουν.

Έχετε δίκιο να ρωτάτε: «Τι θα ακολουθήσει όταν επιτρέψουμε την εξουσία πάνω στα ίδια τα σώματά μας;» Μην τρομάζετε. Να δείχνετε ανθεκτικότητα, ακεραιότητα και θάρρος. Να συγκεντρώνεστε στις κοινότητές σας, να σχεδιάζετε πλάνα για να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον και να υποστηρίζετε την επιστημονική υπευθυνότητα και την ελευθερία του λόγου, που απαιτούνται για την ευημερία της κοινωνίας.

Είμαστε ανάμεσα σε πολλούς άλλους που στέκονται μαζί σας.

Angela Durante, PhD
Denis Rancourt, PhD
Claus Rinner, PhD
Laurent Leduc, PhD
Donald Welsh, PhD
John Zwaagstra, PhD
Jan Vrbik, PhD
Valentina Capurri, PhD