Επιδημιολόγος του Χάρβαρντ λέει ότι η υπόθεση με τα διαβατήρια εμβολιασμού COVID μόλις κατέρρευσε.

Αναδημοσιεύση από το FEE.org.

Πρόσφατα δημοσιευμένη ιατρική μελέτη (pre-print) διαπίστωσε ότι η φυσική ανοσία μετά από νόσηση με COVID-19, παρέχει σημαντικά μεγαλύτερης διάρκειας και ισχυρότερη προστασία από την παραλλαγή Δέλτα του ιού, σε σχέση με την ανοσία από τα εμβόλια.

«Η φυσική ανοσοπροστασία που αναπτύσσεται μετά από μόλυνση SARS-CoV-2 προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ασπίδα έναντι της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού από δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech, σύμφωνα με μια μεγάλη ισραηλινή μελέτη που ορισμένοι επιστήμονες επιθυμούσαν να φέρει την ετικέτα «Μην το δοκιμάζεις αυτό στο σπίτι» », ανέφερε την Πέμπτη η Scientific American. «Τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι που είχαν κάποτε νοσήσει με SARS-CoV-2 είναι πολύ λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από την παραλλαγή Δέλτα από τους εμβολιασμένους, να αναπτύξουν συμπτώματα από αυτή ή να νοσηλευτούν σοβαρά από COVID-19».

Με άλλα λόγια, τα εμβολιασμένα άτομα είχαν 27 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από συμπτωματική λοίμωξη COVID από εκείνα με φυσική ανοσία από τον COVID.

Θανάσιμο πλήγμα κατά των διαβατηρίων εμβολιασμού;

Τα ευρήματα έρχονται στην επιφάνεια, την ίδια ώρα που πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο απαιτούν από τους πολίτες να αποκτήσουν «διαβατήρια εμβολιασμού» για να ταξιδέψουν. Η Νέα Υόρκη, η Γαλλία και οι καναδικές επαρχίες του Κεμπέκ και της Βρετανικής Κολούμπιας συγκαταλέγονται σε εκείνους που πρόσφατα αγκάλιασαν την ιδέα των διαβατηρίων εμβολιασμού.

Μάλιστα, η Αυστραλία προώθησε την ιδέα να θέσει τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού ως προϋπόθεση για την άρση των περιορισμών διακίνησης, ενώ ο Πρόεδρος Joe Biden σκέφτεται να καταστήσει παράνομα τα διαπολιτειακά ταξίδια για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί για τον COVID-19.

Τα διαβατήρια εμβολιασμού είναι αμφιβόλου ηθικής για πολλούς λόγους, εκ των οποίων ο κυριότερος είναι ότι η ελευθερία διακίνησης είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Ωστόσο, τα διαβατήρια εμβολιασμού γίνονται ακόμη πιο παράλογα υπό το φως των νέων ευρημάτων από το Ισραήλ και των αποκαλύψεων από το CDC, λένε μερικοί.

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, Μάρτιν Κούλντορφ, δήλωσε ότι η έρευνα που δείχνει ότι η φυσική ανοσία προσφέρει εκθετικά μεγαλύτερη προστασία από τα εμβόλια σημαίνει ότι τα διαβατήρια των εμβολίων είναι τόσο αντιεπιστημονικά όσο και μεροληπτικά, καθώς επηρεάζουν δυσανάλογα άτομα της εργατικής τάξης.

«Προηγούμενη νόσηση από COVID (πολλά άτομα εργατικής τάξης) παρέχει καλύτερη ανοσία από τα εμβόλια (πολλοί επαγγελματίες), επομένως η υποχρεωτικότητα των εμβολίων δεν είναι μόνο επιστημονική ανοησία, είναι επίσης ανήθικη και δυσμενής διάκριση αφού, επηρεάζουν περισσότερο άτομα της εργατικής τάξης », παρατήρησε ο Κούλντορφ, βιοστατιστικός και επιδημιολόγος, στο Τwitter.

Και η μελέτη από το Ισραήλ δεν είναι η μοναδική. Οι αναφορές στα μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι τουλάχιστον 15 ακαδημαϊκές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η φυσική ανοσία προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από τον COVID-19 από ότι τα εμβόλια.

Επιπλέον, η έρευνα του CDC δείχνει ότι τα εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούν να μολύνονται με τον COVID-19 και μεταφέρουν εξίσου τον ιό στο λαιμό και τη ρινική τους οδό, όπως και τα μη εμβολιασμένα άτομα.

“Τα υψηλά ιικά φορτία υποδηλώνουν αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης και προκαλούν ανησυχία, γιατί σε αντίθεση με άλλες παραλλαγές, τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Delta μπορούν να μεταδώσουν τον ιό”, δήλωσε η διευθυντής του CDC Rochelle Walensky μετά από την επιδημία στο Cape Cod που περιλάμβανε κυρίως εμβολιασμένα άτομα.

Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούν να μεταδίδουν τον ιό όπως και τα μη εμβολιασμένα άτομα.

Συμπέρασμα

Ακόμη και ελλείψει αυτών των ευρημάτων, τα διαβατήρια εμβολιασμού θα ήταν ανήθικα και μια μαζική παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών από τις κυβερνήσεις. Δεν υπήρξε ποτέ παρόμοιο ιστορικό, με τις κυβερνήσεις να προσπαθούν να περιορίσουν τις μετακινήσεις υγιών ανθρώπων με αυτόν τον τρόπο λόγω ενός ιού του αναπνευστικού.

Ωστόσο, η αιτιολόγηση για τα διαβατήρια εμβολιασμού δεν φαίνεται να είναι απλά λάθος αλλά και παράλογη υπό το φως των νέων αυτών αποκαλύψεων.

Τα άτομα που είχαν COVID έχουν ήδη πολύ μεγαλύτερη προστασία από τον ιό από ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Εν τω μεταξύ, και άτομα που δεν είχαν κολλήσει COVID και επέλεξαν να μην εμβολιαστούν μπορεί να πήραν ή να μην πήραν μια συνετή απόφαση. Στην περίπτωση αυτή, θέτουν κυρίως σε κίνδυνο μόνο τον εαυτό τους.