Διέρρευσαν τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων – Η Κυβέρνηση επιβάλει αποφάσεις στην επιτροπή

Η εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” δημοσιεύει -όπως ισχυρίζεται- στο σημερινό της φύλλο, πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων, που αποδεικνύουν όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πως κυβερνητικά στελέχη και οι πιο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού όπως οι Γ. Γεραπετρίτης και Α. Σκέρτσος έδιναν τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες η επιτροπή έπρεπε να κινηθεί και να λάβει αποφάσεις. Αν η αποκάλυψη -από εφημερίδα μάλιστα της συντηρητικής παράταξης- επιβεβαιωθεί, τότε πρόκειται περί “βόμβας” που σκάει στα θεμέλια της κυβέρνησης και θέτει πλέον εν αμφιβόλω το άμεσο πρωθυπουργικό μέλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.
EKO

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, τα πρακτικά κρατούνταν κανονικά παρά τις κατα καιρούς διαψέυσεις «κανονικά με γραμματεία, με προεδρεύοντα, με σφραγίδες και υπογραφές».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης πως: «με μια απλή ανάγνωση των πρακτικών της επιτροπής, οι επιστήμονες αποφασίζουν επί προειλημμένων αποφάσεων της κυβέρνησης. Οι υπουργοί που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, όχι μόνο κατευθύνουν τα μέλη της επιτροπής ως προς τις τελικές αποφάσεις αλλά μοιάζει να τους τις επιβάλλουν. Είναι χαρακτηριστική η ενημέρωση υφυπουργού προς τους επιστήμονες για διάταξη η οποία έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή προτού κάνουν οποιαδήποτε εισήγηση».

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο εδώ. Αρχειοθετημένο εδώ.