Πανεπιστήμιο Johns Hopkins: Ναι, Μπορεί να Γίνει Εμβολιασμός Μέσω Τεστ Εισαγόμενο Από την Μύτη Και Στοχεύοντας τον Εγκέφαλο

Το γεγονός ότι ο Νομπελίστας εφευρέτης των PCR τεστ Δρ. Mullis είχε εξηγήσει ότι η χρήση αυτού του τύπου τεστ δεν είναι κατάλληλη για διάγνωση, σε συνδυασμό με τις ενστάσεις διεθνούς κύρους επιστημόνων για ψευδώς θετικά αποτελέσματα των PCR τεστ, μας έδωσε ένα παραπάνω κίνητρο για αναζήτηση πληροφοριών πάνω στο θέμα.

Η  Dr. Lorraine Day ισχυρίζεται ότι ο ρόλος της μπατονέτας με την οποία γίνονται τα ευρείας κλίμακας τεστ, είναι να αφήνει νανοσωματίδια στην ηθμοειδή πλάκα η οποία είναι ένα πολύ λεπτό πορώδες οστό που διαχωρίζει τον εγκέφαλο. Όπως ισχυρίζεται, η συσκευασία του τεστ αναφέρει ότι περιέχονται νανοσωματίδια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πόσο έχει εντρυφήσει η τεχνολογία και να διαπιστώσετε ότι υφίσταται και δύναται για εφαρμογή.

Σημειώνεται ότι η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins είναι από τις κορυφαίες σχολές Ιατρικής στον κόσμο, είχε φιλοξενήσει το EVENT 201, και είναι ο επίσημος καταμετρητής κρουσμάτων Covid-19 παγκόσμιας εμβέλειας. Ακολουθήστε την επιστήμη παρακάτω.

Ερευνητές Δημιούργησαν Μικροσκοπικές Μηχανές Που Μπορούν να Παραδίδουν Φάρμακα Αποτελεσματικά

από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins

Ένα theragripper έχει περίπου το μέγεθος μιας κηλίδας σκόνης. Αυτό το μάκτρο περιέχει δεκάδες μικροσκοπικές συσκευές. Credit: Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Εμπνευσμένο από ένα παρασιτικό σκουλήκι που σκάβει τα αιχμηρά δόντια του στα έντερα του ξενιστή του, οι ερευνητές του Johns Hopkins έχουν σχεδιάσει μικροσκοπικές μικροσυσκευές σε σχήμα αστεριού που μπορούν να κολλήσουν στον εντερικό βλεννογόνο και να απελευθερώσουν φάρμακα στο σώμα.

Ο David Gracias, Ph.D., καθηγητής στο Johns Hopkins University Whiting School of Engineering, και ο γαστρεντερολόγος Johns Hopkins Florin M. Selaru, MD, διευθυντής του Johns Hopkins Inflammatory Bowel Disease Center, οδήγησε μια ομάδα ερευνητών και βιοϊατρικών μηχανικών που σχεδιασμένες και δοκιμασμένες μικροσυσκευές που αλλάζουν σχήμα που μιμούνται τον τρόπο με τον οποίο το παρασιτικό αγκυλόστομο στερεώνεται στα έντερα ενός οργανισμού.

Κατασκευασμένο από μέταλλο και λεπτή μεμβράνη που αλλάζει σχήμα και επικαλύπτεται με ένα ευαίσθητο στη θερμότητα κερί παραφίνης, «theragrippers», το καθένα περίπου στο μέγεθος μιας κηλίδας σκόνης, μπορεί ενδεχομένως να μεταφέρει οποιοδήποτε φάρμακο και να το απελευθερώσει σταδιακά στο σώμα.

Η ομάδα δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας μελέτης σε ζώα αυτήν την εβδομάδα ως εξώφυλλο στο περιοδικό Science Advances.

Η σταδιακή ή παρατεταμένη απελευθέρωση ενός φαρμάκου είναι ένας μακροχρόνιος στόχος στην ιατρική. Ο Selaru εξηγεί ότι ένα πρόβλημα με τα φάρμακα παρατεταμένης αποδέσμευσης είναι ότι κάνουν συχνά το δρόμο τους εντελώς μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα προτού τελειώσουν τη διανομή των φαρμάκων τους.

«Η φυσιολογική συστολή και η χαλάρωση των μυών του γαστρεντερικού σωλήνα καθιστούν αδύνατο για τα φάρμακα παρατεταμένης αποδέσμευσης να παραμείνουν στο έντερο για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε ο ασθενής να λάβει την πλήρη δόση», λέει ο Selaru, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Gracias για περισσότερα από 10 χρόνια. «Εργαζόμαστε για την επίλυση αυτού του προβλήματος, σχεδιάζοντας αυτούς τους μικρούς φορείς φαρμάκων που μπορούν να κολλήσουν αυτόνομα στον εντερικό βλεννογόνο και να διατηρήσουν το φορτίο του φαρμάκου μέσα στο γαστρεντερικό σωλήνα για μια επιθυμητή χρονική περίοδο.»

 

Όταν ένας ανοιχτός theragripper (θεραπευτικός γάντζος), αριστερά, εκτίθεται σε εσωτερικές θερμοκρασίες σώματος, κλείνει στο τοίχωμα του οργάνου. Στο κέντρο της λαβής υπάρχει χώρος για μια μικρή δόση φαρμάκου. Credit: Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

 

Χιλιάδες θεραπευτές μπορούν να αναπτυχθούν στο γαστρεντερικό σωλήνα. Όταν η επένδυση κεριού παραφίνης στις λαβές φτάσει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σώματος, οι συσκευές κλείνουν αυτόνομα και σφίγγουν στο τοίχωμα του παχέος εντέρου. Η δράση κλεισίματος αναγκάζει τις μικροσκοπικές, εξακεντρικές συσκευές να σκάψουν στον βλεννογόνο και να παραμείνουν προσκολλημένες στο παχύ έντερο, όπου συγκρατούνται και απελευθερώνουν σταδιακά τα ωφέλιμα φάρμακά τους στο σώμα. Τελικά, οι θεραπευτές χάνουν το κράτημά τους στον ιστό και καθαρίζονται από το έντερο μέσω φυσιολογικής γαστρεντερικής μυϊκής λειτουργίας.

Η Gracias σημειώνει πρόοδο στον τομέα της βιοϊατρικής μηχανικής τα τελευταία χρόνια.

«Έχουμε δει την εισαγωγή δυναμικών, μικροκατασκευασμένων έξυπνων συσκευών που μπορούν να ελεγχθούν από ηλεκτρικά ή χημικά σήματα», λέει. «Αλλά αυτές οι λαβές είναι τόσο μικρές που οι μπαταρίες, οι κεραίες και άλλα εξαρτήματα δεν θα χωράνε πάνω τους».

Η Theragrippers, λέει ο Gracias, δεν βασίζεται σε ηλεκτρικό ρεύμα, ασύρματα σήματα ή εξωτερικά χειριστήρια. “Αντ ‘αυτού, λειτουργούν σαν μικρά, συμπιεσμένα ελατήρια με επικάλυψη που προκαλείται από τη θερμοκρασία στις συσκευές που απελευθερώνει την αποθηκευμένη ενέργεια αυτόνομα σε θερμοκρασία σώματος.”

Οι ερευνητές του Johns Hopkins δημιούργησαν τις συσκευές με περίπου 6.000 θεραπευτές ανά δίσκο πυριτίου 3 ιντσών. Στα πειράματά τους σε ζώα, φόρτωσαν ένα φάρμακο ανακούφισης του πόνου στις αρπάγες. Οι μελέτες των ερευνητών διαπίστωσαν ότι τα ζώα στα οποία χορηγήθηκαν θεραπευτές είχαν υψηλότερα συμπυκνώματα του ανακουφιστικού πόνου στην κυκλοφορία του αίματος από ό, τι η ομάδα ελέγχου. Το φάρμακο παρέμεινε στα συστήματα των εξεταζομένων για σχεδόν 12 ώρες έναντι δύο ωρών στην ομάδα ελέγχου.

 

Epub 2008 Dec 13

Νανοσωματίδια για Ρινικό Εμβολιασμό

Περίληψη

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τη χορήγηση εμβολίων βλεννογόνου προκύπτει από το γεγονός ότι οι επιφάνειες των βλεννογόνων αντιπροσωπεύουν την κύρια θέση εισόδου για πολλά παθογόνα. Μεταξύ άλλων σημείων βλεννογόνου, η ρινική παράδοση είναι ιδιαίτερα ελκυστική για ανοσοποίηση, καθώς το ρινικό επιθήλιο χαρακτηρίζεται από σχετικά υψηλή διαπερατότητα, χαμηλή ενζυματική δραστικότητα και από την παρουσία ενός σημαντικού αριθμού ανοσοϊκανών κυττάρων. Εκτός από αυτά τα πλεονεκτικά χαρακτηριστικά, η ρινική οδός θα μπορούσε να προσφέρει απλοποιημένα και οικονομικά αποδοτικά πρωτόκολλα για εμβολιασμό με βελτιωμένη συμμόρφωση του ασθενούς. Η χρήση νανοφορέων παρέχει έναν κατάλληλο τρόπο για τη ρινική παράδοση αντιγονικών μορίων. Εκτός από τη βελτιωμένη προστασία και τη διευκόλυνση της μεταφοράς του αντιγόνου, τα συστήματα διανομής νανοσωματιδίων θα μπορούσαν επίσης να παρέχουν αποτελεσματικότερη αναγνώριση αντιγόνου από ανοσοκύτταρα. Αυτοί αντιπροσωπεύουν βασικούς παράγοντες στη βέλτιστη επεξεργασία και παρουσίαση του αντιγόνου, και συνεπώς στην επακόλουθη ανάπτυξη μιας κατάλληλης ανοσοαπόκρισης. Υπό αυτήν την έννοια, ο σχεδιασμός των βελτιστοποιημένων νανοφορέων εμβολίων προσφέρει έναν πολλά υποσχόμενο τρόπο για τον εμβολιασμό του ρινικού βλεννογόνου.

 

PubMed, 2015 Jun 9.:

Προσέγγιση με Νανοθεραπευτές Προοριζόμενη για Απευθείας Ενδορρινική Παράδοση στον Εγκέφαλο

 

Περίληψη

Πλαίσιο: Οι διαταραχές του εγκεφάλου παραμένουν η κύρια αιτία αναπηρίας στον κόσμο και αντιπροσωπεύουν περισσότερες νοσηλείες και παρατεταμένη περίθαλψη από σχεδόν όλες τις άλλες ασθένειες. Η πλειονότητα των φαρμάκων, των πρωτεϊνών και των πεπτιδίων δεν διαπερνούν εύκολα στον εγκέφαλο λόγω της παρουσίας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού (BBB), εμποδίζοντας έτσι τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων.

Στόχος: Η προσοχή έχει στραφεί στην ανάπτυξη νέων και αποτελεσματικών συστημάτων παράδοσης για την παροχή καλής βιοδιαθεσιμότητας στον εγκέφαλο.

Μέθοδοι: Η ενδορρινική χορήγηση είναι μια μη επεμβατική μέθοδος χορήγησης φαρμάκου που μπορεί να παρακάμψει το BBB, επιτρέποντας στις θεραπευτικές ουσίες να έχουν άμεση πρόσβαση στον εγκέφαλο. Ωστόσο, η ενδορρινική χορήγηση παράγει αρκετά χαμηλές συγκεντρώσεις φαρμάκου στον εγκέφαλο λόγω της περιορισμένης διαπερατότητας του ρινικού βλεννογόνου και του σκληρού περιβάλλοντος της ρινικής κοιλότητας. Οι προ-κλινικές μελέτες που χρησιμοποιούν εγκλεισμό φαρμάκων σε συστήματα νανοσωματιδίων βελτίωσαν τη στόχευση από τη μύτη στον εγκέφαλο και τη βιοδιαθεσιμότητα στον εγκέφαλο. Ωστόσο, οι τοξικές επιδράσεις των νανοσωματιδίων στη λειτουργία του εγκεφάλου είναι άγνωστες.

Αποτέλεσμα και συμπέρασμα: Αυτή η ανασκόπηση επισημαίνει την κατανόηση διαφόρων εγκεφαλικών ασθενειών και τους σημαντικούς παθοφυσιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται. Η ανασκόπηση συζητά το ρόλο των νανοθεραπευτικών στη θεραπεία διαταραχών του εγκεφάλου μέσω της παροχής από τη μύτη έως τον εγκέφαλο, τους μηχανισμούς απορρόφησης φαρμάκων μέσω του ρινικού βλεννογόνου στον εγκέφαλο, στρατηγικές για την υπέρβαση του φραγμού του εγκεφάλου στο αίμα, στρατηγικές νανοδιαμόρφωσης για βελτιωμένη στόχευση του εγκεφάλου μέσω ρινικής οδού και ζητήματα νευροτοξικότητας νανοσωματίδια.

 

Epub 2013 Oct 16

Εσωτερικό Σύστημα με Βάση Νανο-Εναιωρήματος Για Ενδορυνική Παράδοση Φαρμάκων, Μεθασολφονικής Σακουϊναβίρης Για Στόχευση του Εγκεφάλου

 

Περίληψη:

Το κεντρικό νευρικό σύστημα (CNS) είναι μια δεξαμενή ανοσολογικής προνομιακής περιοχής που παρέχει ιό HIV-1. Τα τρέχοντα φάρμακα κατά του HIV, παρόλο που είναι αποτελεσματικά στη μείωση των επιπέδων του ιού στο πλάσμα, δεν μπορούν να εξαλείψουν τον ιό εντελώς από το σώμα. Η χαμηλή διαπερατότητα των αντι-HIV φαρμάκων στο φράγμα αίματος-εγκεφάλου (BBB) ​​οδηγεί σε ανεπαρκή παράδοση. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη μιας νέας προσέγγισης για την ενίσχυση της παράδοσης των αντι-HIV φαρμάκων στο ΚΝΣ απαιτείται για τη θεραπεία του νευρο-AIDS. Ο στόχος αυτής της μελέτης ήταν να αναπτυχθεί ενδορινικό νανογαλάκτωμα (ΒΑ) για βελτιωμένη βιοδιαθεσιμότητα και στόχευση CNS του μεσυλικού σακουιναβίρη (SQVM). Το SQVM είναι ένας αναστολέας πρωτεάσης που είναι ένα ελάχιστα διαλυτό φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως ως αντιρετροϊκό φάρμακο, με βιοδιαθεσιμότητα από το στόμα είναι περίπου 4%. Η αυθόρμητη μέθοδος γαλακτωματοποίησης χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή νανογαλακτώματος φορτωμένου με φάρμακο, το οποίο χαρακτηρίστηκε από μέγεθος σταγονιδίων, δυναμικό ζήτα, ρΗ, περιεχόμενο φαρμάκου. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες διαπερατότητας ex-vivo χρησιμοποιώντας ρινικό βλεννογόνο προβάτου. Η βελτιστοποιημένη ΝΕ παρουσίασε σημαντική αύξηση στο ρυθμό διαπέρασης φαρμάκου σε σύγκριση με το απλό εναιώρημα φαρμάκου (PDS). Μελέτη τοξικότητας των κολώνων στον ρινικό βλεννογόνο των προβάτων δεν έδειξε καμία σημαντική δυσμενή επίδραση της ΝΕ φορτωμένης με SQVM. Τα αποτελέσματα των in vivo μελετών βιοκατανομής δείχνουν υψηλότερη συγκέντρωση φαρμάκου στον εγκέφαλο μετά από ενδορρινική χορήγηση ΝΕ από την ενδοφλέβια χορηγηθείσα PDS. Το υψηλότερο ποσοστό αποτελεσματικότητας στόχευσης φαρμάκων (% DTE) και ποσοστού άμεσης μεταφοράς φαρμάκων από τη μύτη προς τον εγκέφαλο (% DTP) για βελτιστοποιημένη NE έδειξε αποτελεσματική στόχευση CNS του SQVM μέσω ενδορρινικής οδού. Η απεικόνιση σπινθηρογράφημα γάμμα του εγκεφάλου αρουραίου κατέδειξε οριστικά τη μεταφορά φαρμάκου στο ΚΝΣ σε μεγαλύτερο βαθμό μετά την ενδορρινική χορήγηση ως ΝΕ.

 

PubMed Epub, 2016 Jun 28

Νανοσωματείδια και Νανοσυνθέσεις Υδρογέλης για Ρυνική Παράδοση Φαρμάκου/Εμβολίου

Περίληψη:

Τα τελευταία χρόνια, η παροχή ρινικών φαρμάκων έχει προσελκύσει όλο και περισσότερες προσοχές και έχει αναγνωριστεί ως η πιο ελπιδοφόρα εναλλακτική οδός για τη συστηματική φαρμακευτική αγωγή φαρμάκων που περιορίζεται στην ενδοφλέβια χορήγηση. Πολλά πειράματα σε ζωικά μοντέλα έχουν δείξει ότι οι φορείς νανοκλίμακας έχουν την ικανότητα να ενισχύουν τη ρινική απελευθέρωση πεπτιδίων / πρωτεϊνικών φαρμάκων και εμβολίων σε σύγκριση με τα συμβατικά σκευάσματα διαλύματος φαρμάκου. Ωστόσο, η ταχεία κάθαρση των βλεννογόνων των νανοσωματιδίων που φορτώνεται με φάρμακο μπορεί να προκαλέσει μείωση του ποσοστού βιοδιαθεσιμότητας μετά την ενδορρινική χορήγηση. Έτσι, οι ερευνητικές προσπάθειες κατευθύνθηκαν σημαντικά προς την ανάπτυξη νανοσυστημάτων υδρογέλης τα οποία έχουν βλεννοσυγκολλητικές ιδιότητες προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τον χρόνο παραμονής και συνεπώς να αυξήσουν την περίοδο επαφής με τον ρινικό βλεννογόνο και να ενισχύσουν την απορρόφηση του φαρμάκου. Είναι πολύ σίγουρο ότι το υψηλό ιξώδες των νανοσυστημάτων με βάση υδρογέλη μπορεί αποτελεσματικά να προσφέρει αυτήν την βλεννοσυγκολλητική ιδιότητα. Αυτή η ανασκόπηση ενημέρωσης συζητά τα πιθανά οφέλη από τη χρήση νανοσωματιδίων με βάση πολυμερές υδρογέλης και νανοσύνθετα υδρογέλης για χορήγηση φαρμάκου / εμβολίου μέσω της ενδορρινικής χορήγησης.