Αυτό είναι Τρελό: η Moderna και η Pfeizer Έχασαν Εσκεμμένα το Control Group της Κλινικής Μελέτης για την Αποτελεσματικότητα και την Ασφάλεια των Εμβολίων

Αναδημοσίευση από The Last Refuge.

Vaccination station

Αυτό δεν είναι απλά επιστημονική τρέλα, φαίνεται να είναι εσκεμμένο και εκ προθέσεως.

Οι δοκιμές των εμβολίων της Moderna και της Pfeizer διενεργήθηκαν, ως είθισται, με control group [1] (ομάδα ελέγχου), μία ομάδα της κλινικής δοκιμής στην οποία χορηγήθηκε το placebo (εικονικό φάρμακο) και όχι το δοκιμαστικό εμβόλιο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής – και αφότου τα πειραματικά εμβόλια έλαβαν άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης  – οι εταιρείες κατασκευής των εμβολίων που διεξήγαγαν την δοκιμή αποφάσισαν να παραβιάσουν το πρωτόκολλο ώστε να ενημερώσουν το control group πως δεν είχαν λάβει το εμβόλιο. Ακολούθως, σχεδόν όλα τα μέλη του control group έλαβαν το εμβόλιο.

Ο σκόπιμος τερματισμός της ομάδας του placebo παραβιάζει τον επιστημονικό σκοπό της δοκιμής για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, το οιοδήποτε πραγματικό του όφελος και/ή ζητήματα ασφάλειάς του. Χωρίς τη συμμετοχή ενός control group δεν απομένει κανένα στοιχείο ώστε να συγκριθεί ως προς το αποτέλεσμα με την ομάδα που έχει εμβολιαστεί. Σύμφωνα με το NPR [2] οι επιστήμονες απώλεσαν το control group της κλινικής δοκιμής στην κομητεία του Johnson (Lexena, Kansas) εσκεμμένα:

(Πηγή NPR) [3]: […] «Ο Δρ. Carlos Fierro, ο οποίος ηγείται της δοκιμής εκεί, λέει πως κάθε συμμετέχοντας στην έρευνα είχε κληθεί τηλεφωνικά αφότου τo Food and Drug Administration [4] ενέκρινε το εμβόλιο.»

«Κατά τη διάρκεια εκείνης της επίσκεψης συζητήσαμε τις επιλογές, ανάμεσα στις οποίες ήταν και το να παραμείνουν στην κλινική δοκιμή χωρίς το εμβόλιο» λέει «και παραδόξως υπήρχαν άνθρωποι – κάνας δύο – που επέλεξαν αυτό.»

Υποψιάζεται πως αυτά τα άτομα τρόμαξαν με τις φήμες γύρω από το εμβόλιο. Όλοι οι άλλοι όμως στους οποίους χορηγήθηκε η ένεση με το placebo προχώρησαν και έλαβαν το εμβόλιο. Οπότε τώρα ο Fierro ουσιαστικά δεν έχει καμία ομάδα σύγκρισης για την τρέχουσα μελέτη. «Πρόκειται για απώλεια από επιστημονικής πλευράς, αλλά υπό τις συνθήκες νομίζω πως ήταν το σωστό που έπρεπε να πράξει κανείς» λέει.

Οι άνθρωποι που υπέγραφαν συμφωνία συμμετοχής σε αυτές τις μελέτες δεν έλαβαν καμία υπόσχεση ειδικής μεταχείρισης, αλλά μόλις το FDA ενέκρινε τα εμβόλια οι δημιουργοί τους αποφάσισαν να τα προσφέρουν.

Να είμαστε ξεκάθαροι, η τελική άδεια και έγκριση των εμβολίων από το FDA βασίζεται στο αποτέλεσμα αυτών των κλινικών δοκιμών. Όπως αναφέρεται στο πιο πάνω παράδειγμα, το control group είχε διαλυθεί εσκεμμένα κάτω από το πρόσχημα του «σωστού που έπρεπε να πράξει κανείς», οπότε δεν υπάρχει κανένας τρόπος μέτρησης της αποτελεσματικότητας, αποδοτικότητας ή ασφάλειας του ιδίου του εμβολίου.

Whiskey – Tango – Foxtrot! [5]  Αυτό είναι τρέλα!

Το άρθρο του NPR [6] αξίζει να το έχει κανείς υπόψη όταν κάποιοι άνθρωποι ξεκινήσουν να ισχυρίζονται πως ο εμβολιασμός είναι αποτελεσματικός.

Πώς μπορεί το εμβόλιο να μην θεωρηθεί αποτελεσματικό όταν δεν υπάρχει ομάδα μη-εμβολιασμένων ώστε να γίνει η σύγκριση των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών;

Αν είναι δυνατόν, ολόκληρο το σύστημα υγείας λειτουργεί σε μια ογκώδη νοοτροπία κυψέλης όπου η επιστήμη και η επιστημονική μεθοδολογία έχει πεταχτεί από το παράθυρο προς όφελος ιδεολογικών εκβάσεων και αυτό-εκπληρούμενων προφητειών. Το γεγονός πως οι ερευνητές και οι γιατροί – προφανώς μισθωτοί των φαρμακευτικών εταιρειών με έννομα οικονομικά συμφέροντα όσον αφορά στην εξέλιξη των εμβολίων – έχασαν σκόπιμα το control group είναι τρομακτικό.

Φυσικά η Big Pharma θα προωθήσει το εμβόλιο ως ευεργετικό και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ θα προωθήσουν αυτό το μήνυμα με πλήρη αποσύνδεση από τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών, και το FDA θα προσχωρήσει έγκριση βασισμένο σε αποτελέσματα που είχαν σκόπιμα κατασκευαστεί ώστε να παράξουν μόνο ένα αποτέλεσμα.

Τρέλα… Εντελώς.

 

 

[1] Το control group είναι η ομάδα ελέγχου σε μία κλινική επιστημονική μελέτη η οποία αντιπροσωπεύει την ομάδα όσων δεν λαμβάνουν την πειραματική παρέμβαση, σε αυτή την περίπτωση τα εμβόλια. Σε πολλές μελέτες η ομάδα ελέγχου (control group) λαμβάνει είτε τη συνηθισμένη φροντίδα είτε εικονικό φάρμακο (placebo). Η ομάδα ελέγχου σε αυτό το κείμενο θα ονομάζεται control group στην Αγγλική γλώσσα και το εικονικό φάρμακο placebo.
[2] «Long-Term Studies Of COVID-19 Vaccines Hurt By Placebo Recipients Getting Immunized», NPR, 2021 Feb 19.
[3] Αυτόθι
[4] To FDA της Αμερικής είναι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή «προφύλαξης της υγείας των πολιτών» όσον αφορά την «προφύλαξη, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια ανθρώπινων και κτηνιατρικών φαρμάκων, βιολογικών προϊόντων και ιατρικών εξοπλισμών […]»
[5] Βασισμένο σε γράμματα του στρατιωτικού φωνητικού αλφαβήτου, είναι μια ευφημιστική υποκατάσταση για το “τι στο διάολο” (WTF).
[6] Βλ. υποσ. 2.