To διαβατήριο εμβολίου του Ισραήλ λήγει 6 μήνες μετά τη 2η δόση και επιβάλλει τον ενισχυτικό εμβολιασμό των κατόχων του για να συνεχίσουν να πηγαίνουν σε εστιατόρια και μπαρ

 

  • Το Ισραήλ έχει ορίσει ημερομηνία λήξης στo “διαβατήριο εμβολίου”, το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση σε εστιατόρια και μπαρ.
  • Μια ενισχυτική δόση που ελήφθη εντός πέντε μηνών από τη δεύτερη δόση παρατείνει την ισχύ του διαβατηρίου κατά έξι μήνες.
  • Το Ισραήλ έχει ήδη παραδώσει περισσότερα από 1,9 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις και άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω είναι πλέον επιλέξιμα.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι τo “διαβατήριο εμβολίου”, το οποίο παρέχει πρόσβαση σε μη ουσιώδεις χώρους όπως εστιατόρια και μπαρ, λήγει τώρα έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου.

Η λήψη ενός αναμνηστικού εμβολιασμού πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση μηδενίζει το ρολόι και παρατείνει την καταλληλότητα για το λεγόμενο «πράσινο διαβατήριο» κατά άλλους έξι μήνες, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας την Κυριακή.

Η είδηση ​​έρχεται καθώς το Ισραήλ αυξάνει τις ενισχυτικές δόσεις για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του. Την Κυριακή, ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ παραχώρησε πρόσβαση σε έναν τρίτο ενισχυτικό εμβολιασμό σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών που έλαβαν το δεύτερο εμβόλιο τουλάχιστον πέντε μήνες πριν, ανέφεραν οι Times of Israel.

«Από σήμερα, η τρίτη δόση είναι διαθέσιμη σε όλους», δήλωσε την Κυριακή ο γενικός διευθυντής του ισραηλινού υπουργείου Υγείας Νάχμαν Άσχ, ανέφεραν οι Times of Israel.

Το “διαβατήριο” ισχύει επίσης εντός έξι μηνών από την ανάρρωση από τον COVID-19, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού.

Απαιτείται για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε έναν αριθμό μη ουσιωδών χώρων, όπως μπαρ και εστιατόρια, ανέφερε νωρίτερα η Wall Street Journal.

Το “διαβατήριο” ισχύει για οποιονδήποτε άνω των τριών ετών. Τα παιδιά που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για το εμβόλιο μπορούν να αποδείξουν την κατάσταση τους σε σχέση με τον ιό COVID-19 χρησιμοποιώντας δωρεάν εξέταση αντιγόνου, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ.

Τα εμβόλια παραμένουν εξαιρετικά προστατευτικά έναντι σοβαρών ασθενειών και θανάτου . Ωστόσο, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η αποτελεσματικότητά τους κατά της μόλυνσης από τον ιό COVID-19 μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, ωθόντας το Ισραήλ να προχωρήσει σε ενισχυτικές δόσεις σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα αυξανόμενα κρούσματα στη χώρα.

Η χώρα χορηγεί ενισχυτικές δόσεις για περισσότερο από ένα μήνα. Η τρίτη δόση των εμβολίων COVID-19 της Pfizer έγινε διαθέσιμη για όλους άνω των 80 ετών στα τέλη Ιουλίου και το Ισραήλ επεκτείνει σταδιακά την επιλεξιμότητα ηλικίας.

Από την Κυριακή, περίπου 1,9 εκατομμύρια Ισραηλινοί είχαν λάβει μια τρίτη δόση εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Αυτό το μήνα, οι ΗΠΑ πρόκειται επίσης να διαθέσει ενισχυτικές δόσεις στους περισσότερους Αμερικανούς που έκαναν την δεύτερη δόση τους πριν από οκτώ μήνες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία έχουν επίσης ανακοινώσει την πρόθεσή τους να προχωρήσουν τον Σεπτέμβριο σε τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολιού στις πιο ευάλωτες ομάδες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε μορατόριουμ (προσωρινή αναστολή) στις αναμνηστικές δόσεις εμβολίων για τον ιό COVID-19 τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Οι ενισχυτικοί εμβολιασμοί για τους «εύρωστους και υγιής» είναι είδος «πολυτελείας», ανέφερε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωση του που εστάλη στο Insider την Τρίτη.