Το κράτος απαγόρευσε στους ανεμβολίαστους αιμοδότες ακόμη και την τροφή, αλλά τους ζητά επείγον το … αίμα τους!

Αναδημοσιεύση από ElisNews.com .

Παίρνω πριν λίγο το πιο κάτω μήνυμα ¨Επείγουσα έκκληση για αίμα (ομάδα αίματος). Η επάρκεια αίματος είναι εξαιρετικά χαμηλή. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναβολής μεταγγίσεων. Σας καλούμε σήμερα στο ……… μεταξύ των ωρών ……. Μαζί θα τα καταφέρουμε.¨

Πριν όμως δούμε την ουσία του μηνύματος, ας δούμε τι εγώ έπραξα σε σχέση με την πρόσκληση.
Εδώ και τουλάχιστον 23 χρόνια είμαι σταθερός αιμοδότης. Όχι. Δεν θα δείτε φωτογραφίες μου από αιμοδοσίες. Δεν χρειάζεται να ενημερώσω κανέναν ότι έκανα το καθήκον μου έναντι των συνανθρώπων μου και της πολιτείας. Δεν περιμένω καν τη διεξαγωγή της οποιαδήποτε αιμοδοσίας για να πάω. Στις πλείστες μάλιστα εκ των περιπτώσεων πηγαίνω προτού καν συμπληρωθεί ο χρόνος ασφαλείας από την προηγούμενη φορά. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι στο νοσοκομείο που δίνω αίμα. Μακριά από τις κάμερες και τη δημοσιότητα.

Αλλά τώρα κάτι αλλάζει.
Το κράτος αυτό, αποφάσισε να με διώξει. Να με διώξει για την πολιτική μου απόφαση στο θέμα του κορονοϊού. Να με διώξει για την αδυναμία του να με πείσει για την αναγκαιότητα των εμβολίων. Με υποχρεώνει κάθε 3 μέρες να προβαίνω σε ιατρική πράξη (rapid test) ωσάν να είμαι άρρωστος ή να πάσχω από κάτι. Και δεν είναι μόνο αυτό. Μου έχει απαγορεύσει την είσοδο σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια και τις υπηρεσίες, στα καταστήματα, στα θέατρα, μέχρι και στις υπεραγορές. Ναι. Θέλει να μου στερήσει μέχρι και την τροφή στην προσπάθεια του να με εξαναγκάσει να εμβολιαστώ όπως σε 1 κλασσικό φασιστικό καθεστώς. Όπως σε 1 καθεστώς του οποίου οι πολίτες είναι άβουλα όντα, τα οποία δεν έχουν γνώμη, δεν έχουν άποψη, δεν έχουν κρίση, δεν έχουν συνείδηση. Σε 1 καθεστώς όπου τιμωρείται ακόμα και η σκέψη. Και που χωρίς ίχνος ντροπής το αποκαλούμε Δημοκρατία. Διότι όπως προφητικά έγγραφε ο George Orwell στο βιβλίο του ¨1984¨ σελίδα 82 ¨Οι άνθρωποι δεν θα επαναστατήσουν αν δεν αποκτήσουν συνείδηση, και δεν θα αποκτήσουν συνείδηση αν δεν επαναστατήσουν¨.
Και αποδεδειγμένα αυτό μας θέλουν. Πολίτες ασυνείδητους, ευάλωτους στις επιβουλές τους.
Και τώρα; Τώρα αυτό το καθεστώς μου ζητά να του δώσω το αίμα μου. Διότι έχουν πολύ χαμηλές ποσότητες και κινδυνεύουν ζωές. Αυτές οι ζωές που εξαρτώνται ΚΑΙ από την κοινωνική ευαισθησία των μη εμβολιασμένων. Αυτών των οποίων τα δικαιώματα ΔΕΝ καθορίζονται ότι από νομοθεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων του λαού, αλλά από 1 υπουργό διορισμένο από την Κυβέρνηση. Αυτή ειδικά την Κυβέρνηση.

Όχι. Δεν τίθεται θέμα. Εγώ θα κάνω το καθήκον μου. Προσδοκώ όμως ότι και το κράτος θα κάνει και αυτό το καθήκον του και να σεβαστεί τα δικά μου δικαιώματα. Και εάν δεν το κάνει; Θα του το επιβάλω. Ακόμα και εάν χρειαστεί να του υπενθυμίσω ότι το κράτος είμαστε εμείς. Εμείς. Εσείς. Όλοι μας. Εμβολιασμένοι και Ανεμβολίαστοι.

Σ. Ζαννούπας
Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου
27-07-2021