Κλείστε την τηλεόραση – Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός έχει χρησιμοποιηθεί κατά πληθυσμών σε πολλές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να είναι ο πρωτοπόρος

ΠΗΓΗ: THE DAILY EXPOSE

Υπάρχει ένα διάσημο παράδειγμα αυτό του Ντέρεν Μπράουν που χρησιμοποιεί νευρογλωσσικό προγραμματισμό («NLP») ώστε να επηρεάσει τον Σάιμον Πέγκ στην επιλογή ενός δώρου. Ο Μπράουν είναι γνωστός Βρετανός  ψυχολόγος, υπνοθεραπευτής και συγγραφέας. 

Με βάση το σενάριο – «Φανταστείτε ότι, αντί να προσπαθείτε να καταλάβετε τι θέλει η περίπλοκη φίλη σας για τα γενέθλιά της, μπορείτε απλώς να βγείτε έξω, να αγοράσετε ό, τι σας αρέσει και μετά να την πείσετε ότι αυτό θέλει, τότε η ζωή θα ήταν πολύ πιο εύκολη» –  ο Μπράουν επιδεικνύει την ομιλούμενη ύπνωση χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως αγκύρωση, οπτικές ενδείξεις, πρόταση και αντικατάσταση.

Ως τεχνολογία, το NLP έχει ένα καταπληκτικό ιστορικό για την υποκίνηση γρήγορης και αποτελεσματικής αλλαγής σε άτομα και ομάδες. Αν ρωτήσετε 10 άτομα, θα λάβετε 10 διαφορετικές απαντήσεις, αλλά όταν φτάσετε στην ουσία: το NLP είναι μια κρυφή μορφή άμεσης ύπνωσης. Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, το NLP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κακό. Εξαρτάται από την πρόθεση όσων το χρησιμοποιούν. Η κακόβουλη χρήση τεχνικών NLP, η σκοτεινή πλευρά του NLP, μπορεί κατά πάσα πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί τόσο για τον έλεγχο του μυαλού όσο και για την πλύση εγκεφάλου.

Οι υπνοθεραπευτές παρατηρούν κατάφωρη ύπνωση και τεχνικές NLP που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τα κρατικά ελεγχόμενα / κληροδοτημένα Μ.Μ.Ε. κατά τη διάρκεια της «πανδημίας».     Η Miss Anthropist 2.0 συνοψίζει αυτές τις τεχνικές σε ένα νήμα στο twitter:

“Κλιμάκωση. Τους βάζετε να κάνουν κάτι όχι μία φορά, αλλά ξανά και ξανά, αυξάνοντας το επίπεδο έντασης κάθε φορά. Συνήθως το κάνετε 3 φορές (σημείωση: είχαμε 3 καραντίνες). Αυτό αυξάνει τη συμμόρφωση – είναι πολύ πιο πιθανό να τους κάνετε να κάνουν ό, τι θέλετε.

“Ρύθμιση” του Ναι.  Ζητήστε τους να πουν «Ναι» σε κάτι μικρό στην αρχή (2 εβδομάδες για «ισοπέδωση της καμπύλης») και στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά (μήνες καραντίνας, ακυρωμένα Χριστούγεννα, κοινωνικά/οικονομικά εξαναγκασμένοι σε εμβόλια). Με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο πιθανό να λένε ναι.

“Σύγχυση. Κρατήστε τους σε μια συνεχή κατάσταση αβεβαιότητας. Το συνειδητό μυαλό ανταποκρίνεται «πηγαίνοντας εκτός σύνδεσης» καθώς αναζητά την κατάλληλη απάντηση για κάτι για το οποίο δεν έχει προηγούμενο. Τότε είναι πολύ πιο εύκολο για τον χειριστή να αποκτήσει πρόσβαση στο ασυνείδητο μυαλό και να αλλάξει τα συστήματα πεποιθήσεων. Για παράδειγμα, οι κανόνες καραντίνας αλλάζουν σχεδόν καθημερινά. ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο δεν έχουμε ζήσει ποτέ πριν, όλοι παραπατούν χωρίς να έχουν ιδέα πώς να συμπεριφερθούν. Δεν έχουμε καμία ενέργεια για να πολεμήσουμε τους καταπιεστές μας.

“Επανάληψη. Επαναλάβετε τις ίδιες πληροφορίες ξανά και ξανά.

«Ψευδαίσθηση Επιλογής. Κάντε τους να πιστέψουν ότι έχουν τον έλεγχο, δίνοντάς τους 2 επιλογές, όπου και οι δύο οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, «Θέλετε το Pfizer ή της Οξφόρδης;» ή «Μπορείτε να επιλέξετε να είστε καλοί ή κακοί. Κακοί = περισσότερο κλείδωμα. Καλοί = περισσότερο κλείδωμα. ‘

“Κοινωνική απόδειξη. Εικόνες και βίντεο σταρ του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, μουσικοί και αθλητές και γυναίκες που δέχονται το εμβόλιο. «Κοιτάξτε, όλοι αυτοί οι μεγάλοι διάσημοι το υποστηρίζουν!»

“Ελλειψη. «Θα πρέπει να περιμένετε τη σειρά σας για το εμβόλιο… μπορεί να υπάρξει έλλειψη!», για να δημιουργήσετε έτσι μια έξαρση σε άτομα που κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιό τους, αυξάνοντας έτσι την πρόσληψη»

Η Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης («SAGE»), η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, βασίζεται επίσης σε υποεπιτροπές εμπειρογνωμόνων για συγκεκριμένες συμβουλές για τον Covid-19.  Αυτές οι υποεπιτροπές περιλαμβάνουν: τη NERVTAG. SPI-M και την Ομάδα Επιστημονικής Πανδημικής Γρίπης για Συμπεριφορές («SPI-B»). Η ομάδα Επιστημονικής Πανδημικής Γρίπης για τη Συμπεριφορά και τις Επικοινωνίες («SPI-B & C») συμβούλευσε το SAGE κατά τη διάρκεια της «παραποιημένης πανδημίας» της γρίπης των χοίρων 2009/10. Παρά το γεγονός ότι η γρίπη των χοίρων 2009/10 ήταν «ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά σκάνδαλα του αιώνα», το SPI-B & C επανασυστήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, αυτή τη φορά, η αρμοδιότητά του περιορίστηκε στη συμπεριφορά και μετονομάστηκε σε SPI-B.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στις 22 Μαρτίου 2020, το SPI-B πρότεινε τη χρήση του φόβου- «αίσθηση προσωπικής απειλής»- μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του εκφοβισμού- «χρήση της κοινωνικής αποδοκιμασίας για μη συμμόρφωση»- έναντι του εμπιστευόμενου κοινού του Ηνωμένου Βασιλείου. Η έκθεση του SPI-B ανέφερε επίσης: «Υπάρχουν εννέα ευρείς τρόποι επίτευξης αλλαγής συμπεριφοράς: Εκπαίδευση, πειθώ, κίνητρο, εξαναγκασμός, ενεργοποίηση, κατάρτιση, περιορισμός, περιβαλλοντική αναδιάρθρωση και μοντελοποίηση». Μετά από αυτό είδαμε μια ενοποιημένη καμπάνια των μέσων μαζικής ενημέρωσης που συμφωνεί με αυτές τις τεχνικές, ακολουθούμενη από μια δραματική αλλαγή στην αντίληψη και τη συμπεριφορά του κοινού. Πώς αλλιώς μπορούμε να το ονομάσουμε αυτό εκτός από πλύση εγκεφάλου;

Πέρυσι, το BBC, το CBC Radio Canada, οι New York Times και η Microsoft συνεργάστηκαν στο Origin Project για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης χρησιμοποιώντας πολυκομματικά ενδιαφερόμενα μέρη, δια-οργανωτική συνεργασία με επίκεντρο το περιεχόμενο ειδήσεων και πληροφοριών. Επιπλέον, νωρίτερα φέτος, το BBC και η Microsoft συνεργάστηκαν με την Adobe, την Arm, την Intel και την Truepic για να δημιουργήσουν τον Συνασπισμό για την προέλευση και την αυθεντικότητα περιεχομένου («C2PA»): ένας φορέας καθορισμού προτύπων απ’ ακρο σ’ άκρο για την αντιμετώπιση της «παραπληροφόρησης», της λάθος πληροφόρησης και της απάτης μέσω διαδικτύου».

Αυτό είναι πραγματικά ανησυχητικό δεδομένου ότι το BBC, το οποίο εφαρμόζει τις ψυχολογικές στρατηγικές της «πανδημίας» του SPI-B, είναι η μεγαλύτερη μηχανή προπαγάνδας που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Δεν πρέπει να πιστεύουμε οτιδήποτε λέει το BBC χωρίς να το ελέγξουμε με άλλη πηγή.

Δεκάδες ψυχολόγοι κατηγόρησαν έκτοτε τη βρετανική κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί «κρυφές ψυχολογικές στρατηγικές». Μέχρι τον Απρίλιο του 2021, ανησυχούσαν τόσο πολύ που το βρετανικό κοινό είχε υποβληθεί σε μαζικό πείραμα με τη χρήση στρατηγικών που λειτουργούσαν «κάτω από το επίπεδο επίγνωσής τους», ώστε υπέβαλαν επίσημη καταγγελία στο Επαγγελματικό τους Σώμα, για να αποφανθεί εάν οι κυβερνητικοί σύμβουλοι ήταν ένοχοι για παραβίαση της ηθικής.

Λες και το SAGE και το BBC δεν ήταν αρκετά για να αντιμάχονται την ψυχοσύνθεση του κοινού, έχει γίνει γνωστό από τον περασμένο Μάιο τουλάχιστον ότι η 77η Ταξιαρχία, μέρος του βρετανικού στρατού, ήταν μέρος της στρατηγικής επικοινωνίας  για τον Covid-19. Οι δραστηριότητες της 77ης Ταξιαρχίας περιλαμβάνουν πολεμικές επιχειρήσεις πληροφοριών και “υποστήριξη δραστηριοτήτων πληροφόρησης κατά της διαμάχης”, η οποία περιλαμβάνει “δημιουργία και διάδοση ψηφιακών και ευρύτερου περιεχομένου μέσων για την υποστήριξη καθορισμένων εργασιών”.

Τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2020, τόσο η Google όσο και η GCHQ, η βρετανική οργάνωση πληροφοριών σήματος, δούλευαν στο εσωτερικό της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας («NHS»). Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί χρειάζονται οι δεξιότητες των στρατιωτικών και των υπηρεσιών πληροφοριών για να «εξυπηρετήσουν και να προστατεύσουν» τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου από έναν κορονοϊό, από τον οποίο αρκετοί μπορούν να μολύνουν ανθρώπους όπως ακριβώς έκαναν, ετησίως, εδώ και δεκαετίες.

Η χρήση τεχνικών NLP εναντίον του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου από τους δικούς του δημόσιους οργανισμούς μπορεί, σε ορισμένους, να μοιάζει με παράνοια, όπως το «ο κόσμος έχει τρελαθεί».

Αλλά «δεν είναι τρέλα. Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι προμελετημένο και είναι λάθος να το ονομάζουμε «τρέλα», γιατί είναι πολύ ακριβές, είναι πολύ υπολογισμένο », δήλωσε ο Μπράιαν Γκέρις κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Stiftung Corona Ausschuss (ή την Ερευνητική Επιτροπή Corona). Ο Gerrish, αφού πέρασε είκοσι ένα χρόνια στο Βασιλικό Ναυτικό, μαζί με τον Mike Robinson ίδρυσαν τη UK Column. Μαζί ερευνούν για πάνω από 20 χρόνια τη χρήση της εφαρμοσμένης συμπεριφορικής ψυχολογίας από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από το 2010/11, μια ομάδα ψυχολόγων, η Behavioral Insights Team («BIT»), δούλευε άμεσα παράλληλα όχι μόνο με την πολιτική διαδικασία, αλλά και με τη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικής εντός της βρετανικής κυβέρνησης. Σε ένα έγγραφο του 2010, “Mindspace”, η βρετανική κυβέρνηση υπερηφανεύτηκε ότι θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς των ανθρώπων και ότι οι άνθρωποι δεν θα γνωρίζουν ότι τους συνέβηκε αυτό .

Το Γαλλο-Βρετανικό Συμβούλιο, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε για τη «βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας», στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκε ως μέτωπο για να φέρει κοντά τις ομάδες πολιτικής ψυχολογίας της Βρετανίας και της Γαλλίας για την παραγωγή κοινών σχεδίων. «Ήταν πολύ σαφές ότι υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια για επέκταση της χρήσης αυτών των τεχνικών: όχι μόνο από τη Βρετανία και τη Γαλλία, αλλά η έννοια εκείνη την εποχή ήταν ότι αυτές οι τεχνικές θα χρησιμοποιούνταν σε ολόκληρη την ευρύτερη βάση ισχύος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, »Είπε ο Gerrish.

Η BIT έχει χρησιμοποιήσει, μεταξύ άλλων, το NLP για να επηρεάσει σχεδόν κάθε έγγραφο που παράγει η κυβέρνηση. «Κάθε δήλωση της κυβέρνησης, κάθε κομμάτι χαρτί που βγαίνει προς τα έξω, είναι πάντα πολύ προσεκτικά φτιαγμένα, είναι πολύ προσεκτικά συνδυασμένα», είπε ο Gerrish.

Τελευταίος, αλλά σε καμία περίπτωση ασήμαντος, υπάρχει ένας Κοινός Σκοπός: η βαθιά μοχθηρή οργάνωση με χιλιάδες υπαλλήλους σε θέσεις εξουσίας και επιρροής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εκπαίδευση, η οποία χρησιμοποιεί το NLP, έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους ανθρώπους μια νέα σειρά αξιών που «οδηγούν πέρα από την εξουσία» και τους επιτρέπει να αναλάβουν την εξουσία σε αυτό που αποκαλούν «μια μεταδημοκρατική κοινωνία». Έχει μέλη στο NHS, το BBC, την αστυνομία, το νομικό επάγγελμα, την εκκλησία, πολλά από τα 7.000 quangos της Βρετανίας  (ημιδημόσιο διοικητικό όργανο εκτός της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από την κυβέρνηση, η οποία πραγματοποιεί ανώτερους διορισμούς σε αυτήν), τα τοπικά συμβούλια, τη Δημόσια Υπηρεσία, τα κυβερνητικά υπουργεία, το Κοινοβούλιο και ελέγχει πολλές Υπηρεσίες Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της «πανδημίας» οι περισσότερες χώρες ακολουθούσαν το ίδιο «σενάριο». Όσον αφορά στο πού γράφεται αυτό το «σενάριο», ο Gerrish είπε: «Ντρέπομαι πολύ να πω ότι πιστεύω ότι [η έδρα] βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Για να παρακολουθήσετε την πλήρη μαρτυρία του Gerrish στην Ερευνητική Επιτροπή Corona ακολουθήστε αυτόν τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ και το αντίγραφο μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Πώς σταματάμε να γοητευόμαστε και πώς απελευθερωνόμαστε από το ξόρκι τους; Ξεκινήστε απενεργοποιώντας την τηλεόραση και γνωρίστε ποιους διαδικτυακούς πόρους χρησιμοποιούν οι «υπασπιστές»-Google, YouTube, Facebook, Instagram, Twitter, «οι ελεγκτές γεγονότων»/“the fact-checkers” κ.λπ.-και πώς χρησιμοποιούνται.

Κάντε τη δική σας έρευνα. Βρείτε αξιόπιστες και ανεξάρτητες πηγές μέσων για να ακολουθήσετε. Γίνετε μέλος σε τοπικές ομάδες που συναντιούνται και δεν φοβούνται να συζητήσουν την αλήθεια. Στη συνέχεια, μοιραστείτε το, μιλήστε ανοιχτά. Εκθέτοντας και βγάζοντας πληροφορίες μπορεί να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους άλλους να «δουν το φως». Η πραγματική γνώση σκοτώνει την ψευδαίσθηση που έχουν δημιουργήσει. Και υπό αυτή την έννοια, η «πανδημία» που μας πέταξαν για να μας τρομάξει θα μπορούσε να είναι το ίδιο πράγμα που θα κάνει τους ανθρώπους να επιστρέψουν ως άνθρωποι.

Περαιτέρω πηγές: